Hírlevél feliratkozás

Vintage stílusú ajtódísz Fimo gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Air Light Microwave gyurma, fehér, 250 g (8131-0)
-Fimo felületmintázó - bordűr (8744-17)
-Fimo fényes lakk (8700-05)
-Fimo akril nyújtúród (8700-05)
-Fimo modellező eszközök (8711)
-Fimo gyurmavágó kések (8700-04)
-Fimo formaszaggatók
-Staedtler Metallic marker- arany színű
-Fimo arany színű metálpor
-Hobbyművész akrilfesték, világoslila
-csípőfogó

Valamint: sima munkafelület, olló, fénymásolópapír, ecset, szivacs, tű, fogpiszkáló, szárított levendula, lila szalagok, dekorációs bambuszrudak, hintőpor

Első lépésben nyújtsunk kb. 8 mm vastagságú lapot a Fimo gyurmából az akril nyújtórúd segítségével.
Nyomtassuk ki a mellékelt sablont, ollóval vágjuk ki majd fektessük rá a gyurmalapra és konyhai késsel vágjuk körbe. Ujjaink segítségével kerekítsük le egy kicsit a szív széleit, a felesleges gyurmát pedig távolítsuk el.

Mielőtt használatba vesszük a felületmintázót, vigyük fel rá kevés hintőport vagy kukoricalisztet, hogy könnyebben el tudjuk majd távolítani a gyurmáról.

Most helyezzük rá a felületmintázót a gyurmaszív tetejére, majd óvatosan nyomjuk rá arra és az akril nyújtórúddal, enyhe nyomással görgessük végig a felületét. Ismételjük meg ezt a műveletet minden olyan részén a szívnek, ami még nincs mintázva.

A megmaradt gyurmából nyújtsunk egy kb. 4 mm vastagságú lapot és formaszaggatóinkkal készítsünk belőle kis szíveket, mintákat. Vegyünk elő fogpiszkálókat szúrjuk fel rá a gyurmaszíveket, hosszában.

Ezután hagyjuk megszáradni a szíveket szobahőmérsékleten egy napig, vagy tegyük mikrohullámú sütőbe és 10 perc alatt 600 watton süssük ki. Fontos, hogy tegyünk a gyurma mellé a mikrohullámú sütőbe egy pohár hideg vizet.

Miután megszilárdult és kihűlt a gyurma, vegyük elő a világos lila Hobbyművész akrilfestéket és kenjük le vele a felületet.
A vintage hatás érdekében száradás előtt töröljük át a felületet nedves szivaccsal, eltávolítva ezzel a festék egy részét. A művelet révén a festék benne marad a mintázott részekben.
A különleges antik hatást a következőképpen lehet elérni: a szív oldalán egy részt fessünk le újra a lila festékkel és hagyjuk megszáradni. 1:1 arányban keverjünk össze Fimo fényes lakkot arany színű metálporral és miután teljesen megszáradt a festék, vigyük fel az aranyporos lakkot a sötét felületre, száraz ecsettel.
Az arany színű markerrel kiemelhetünk részeket a felületmintázóval felvitt mintákból, illetve húzhatunk elválasztócsíkot a sötét és a világosabb rész közé, a képen látható módon.
Csípőfogóval vágjunk ketté egy gemkapcsot és a két részt szúrjuk bele a két nagyobbik szív tetejébe, akasztóként. A kisebb szívekből húzzuk ki a fogpiszkálókat és fűzzük át rajtuk a választott szalagot.

Kössük össze a bambuszrudakat, illetve külön csokorba a szárított levendulákat, majd a levendulás köteget erősítsük rá a bambuszosra, végül az egészre (a képen látható módon) kössük rá a a szalagot, amire a kisebb szíveket fűztük, valamint egy vastagabb szalaggal a nagyobb szíveket.

Ha elkészültünk, erősítsük fel a díszt bejárati ajtónkra, teraszunkra, vagy tetszőleges helyre otthonunkban!

Jó munkát kívánunk!

A PDF alapú leírás letölthető innen.