Hírlevél feliratkozás

Vintage faliképek ajándékba

Vintage faliképek ajándékba

Karácsonyi, téli hangulatú képeket készíthetünk ajándékba az itt található ötletnél részletesen leírt technikával. Bárki vágjon bele bátran egyszerű technikákkal professzionális hatást érhetünk el!

Hozzávalók:

A leírás innen letölthető!

A képkeretet fessük le fehér akrilfestékkel, majd száradás után egy szivacsecsetet vagy szivacsdarabot mártsunk bele a barna akrilfestékbe, a felesleget egy üres papíron ütögessük, tupfoljuk le. Ha már kevés a festék a szivacsban,  finom húzásokkal, tupfolással antikoljuk a kiálló részeket. A kép hátsó karton lapjára ragasszunk famintás fotokartont. A szalvétát szalvétatechnikával rögzítsük a fehér fotokartonon és hagyjuk száradni. Teljes száradás után pontosan vágjuk körbe a kívánt méretűre és ragasszuk rá a hátlap közepére. A famintás kartonból vagy a fehér kartonból vágjunk ki egy szívformát, egy fenyőfa formát vagy mintalyukasztóval a hópehely formát. A papírformákat a gyöngytyúk tollakkal, fahéjjal és csillagánizzsal kompozícióba rendezve ragasztópisztollyal rögzítsük.

A következő kép ennél az ötletnél leírt technikával készült.

Dekorálhatjuk még téli mintájú, vagy feliratos kontúrmatricákkal és figurás fagombokkal is. Azért jó ez a fajta képkeret, mert gyönyörű dekorációkat, száraztermés kompozíciókat tehetünk rá. Ne sajnáljuk az illatos fahéjat és csillagánizst!

Tipp: a vintage kép helyére családi képet is tehetünk!

Örömteli készülődést kívánunk!