Hírlevél feliratkozás

Zsenília flamingó báb

Olcsó alapanyagokból egyszerűen és gyorsan mókás flamingó bábot készíthetünk. A flamingó szín és forma mostanság nagy divattá vált. Jó időtöltés gyerekekkel is.

Az ötlet pdf innen tölthető le

Alapanyagok:

- 6 cm-s styropor tojás

- pink, fehér és fekete színű zsenília

- rózsaszín marabu toll

- átlátszó damil

- hurkapálca

- ragasztópisztoly mini

- barkácsolló

Dolgozhatunk ragasztópisztollyal vagy PVA ragasztóval, de egyszerűbb és gyorsabb, ha ragasztópisztolyt használunk. Ha gyerekekkel dolgozunk, akkor a ragasztópisztoly használatánál segítsük őket!

Ragasztózzuk be a styropor tojást és kezdjük rá feltekerni a zsenília szálakat.

Ha sima PVA ragasztóval dolgozunk, akkor a zseníliát folyamatosan rá kell nyomni a tojásra, így lassabb lesz a folyamat.

A tojás közepéhez érve készítsünk zseníliából spirált a tetején pedig hagyjunk egy hurkot, ez lesz majd a flamingó feje. Egy szál fekete zseníliát fűzzünk át a nyakkal ellentétes oldalon, ez lesz a flamingó lába.

Vágjunk le két fekete pöttyöt a szemeknek, egy pár centis darabot csőrnek és fehérből egy 4-5 cm-s darabot a fejhez.

Bújtassuk be a zsenília darabokat a megfelelő helyre és csavarjunk rajtuk egyet, hogy stabilan megálljanak. A zseníliában levő drót könnyen formázható, tekerhető. A szemeket ragasztópisztollyal ragasszuk fel.

Ezután vágjuk le a marabu tollak végét és fűzzük be szárnyaknak.

Már el is készült a flamingó, melyre ha felkötjük a damilokat és a végén hurkapálcára rögzítjük őket, akkor marionett figura is készíthető a flamingóból. De ha hurkapálcát szúrunk az aljába, akkor betűzhetjük virágok aljába dekorációnak is.

További ötleteinket ITT találja